Gratis medlemskab for studerende

Fagforeningen Musiker og Musikunderviser vil sikre, at unge musikstuderende og dimittender ikke overlades til sig selv på arbejdsmarkedet.

I Fagforeningen Musiker og Musikunderviser (MM) oplever man ofte nyuddannede musikere og musikundervisere som konservatorie- og MGK-studerende, der tilbydes mangelfulde kontrakter og ringe løn- og ansættelsesvilkår.

En stigende prekarisering, – usikre jobs man ikke kan leve af, – er over de senere år blevet mere og mere udbredt på musikområdet. Det gælder fx digitale musikundervisningsplatforme, hvor vilkårene er særdeles usikre for den enkelte musiker og musikunderviser. Her er ingen løn under sygdom eller barsel, uklarhed om aflønning af egen forberedelse og -øvning, ingen pension til når arbejdslivet er slut, etc.

Et godt arbejdsliv

”Overskriften for vores mission er: Et godt arbejdsliv. Og det gælder også de unge musikstuderende og dimittender. De må ikke føle at de er overladt til sig selv på et meget sammensat og til tider usikkert fagområde,” siger formand for Fagforeningen Musiker og Musikunderviser, det tidligere DMpF, Simon Junker Tang.

”Fagforeningen Musiker og Muskunderviser ændrer vedtægten for at fjerne økonomisk barriere så konservatorie- og MGK-studerende nu kan blive gratis-medlem og få hjælp og rådgivning”

Formand for MM, Simon Junker Tang

Derfor ligger det Fagforeningen MM stærkt på sinde, hvordan man kan standse den udvikling allerede i den tidlige fase, hvor musiker- og musikunderviseridentiteten dannes. MM vil aktivt støtte op om de studerende, deres faglighed og den værdi de skaber på arbejdsmarkedet, allerede mens man er studerende på Musikalsk Grundkursus (MGK) eller på musikkonservatoriet. ”Vi kan rådgive og vejlede på baggrund af gældende regler og lovgivning og vores mangeårige erfaring og viden om arbejdslivet indenfor musikfagets meget sammensatte arbejdsområde,” siger formand for MM, Simon Junker Tang.

Gratis medlemskab af MM for:

– Studerende ved musikkonservatorium
– Studerende ved Musikalsk Grundkursus
(MGK)
– Dimittender fra musikkonservatorier (de første 6 mdr.)

Første etape i MM’s mission er at fjerne en økonomiske barriere for de unge musikstuderende. Derfor ændres fagforeningens vedtægter den 1. september 2024, så MGK-studerende, som studerende ved musikkonservatorier, gratis kan blive medlem og herefter få hjælp og rådgivning.

FAKTA

Del denne artikel

Hvis du fandt denne artikel interssant vil andre mene det samme. Så gør dine kolleger klogere på hvad MM kan tilbyde.

Ledige jobs

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Ledige jobs

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Klik her
Klik her
Klik her
Klik her
Previous slide
Next slide